Cystinose en Feriaplaza

Een aantal jaar geleden is deze website ontstaan als mogelijkheid om fondsen te werven voor de zeldzame, erfelijke stofwisselingsziekte cystinose. Door uw donaties en reclame bij de advertenties kan de site blijven bestaan en wordt er regelmatig een bedrag overgemaakt naar de Cystinosis Research Foundation (CRF). De CRF zorgt ervoor dat dokters en onderzoekers op verschillende terreinen onderzoek kunnen doen naar deze zeldzame, progressieve stofwisselingsziekte.

Premium-advertenties op Feriaplaza


Tegenwoordig biedt Feriaplaza niet alleen meer basic-advertenties aan, maar ook betaalde premium-advertenties. Dat biedt meer mogelijkheden om ook geld in te zamelen voor cystinose-onderzoek. Een deel van de opbrengst van de premium-advertenties en de reclame op de basic-advertenties komt ten goede aan onderzoek.
Meer informatie over cystinose kunt u vinden via de onderstaande links:


Er is hoop op genezing: succesvol onderzoek stamcel- en gentherapie


Dr. Stephanie Cherqui (The Scripps Research Institute, La Jolla, California) doet onderzoek naar een mogelijke behandeling van cystinose door middel van transplantatie van stamcellen (uit eigen beenmerg). De resultaten uit het eerste onderzoek (uitgevoerd bij muizen met cystinose) zijn zeer bemoedigend en voor het vervolg-onderzoek "Stem and Gene Therapy for Cystinosis" (komende twee jaar) krijgt Cherqui een recordbedrag van $750.691,- van de stichting "Cystinosis Research Foundation" (Natalie's Wish).
Hopelijk komt genezing voor cystinose-patienten door dit onderzoek dichterbij.


Plaats een premium-advertentie en draag bij aan de hoop op genezing


Download het Cystinosis Magazine


Cystinose Video

Feriaplaza Tweets

  • Feriaplaza twitterfeed